KADROVSKA POPUNJENOST COVID ODJELA U KANTONALNOJ BOLNICI ZADOVOLJAVAJUĆA

Problema kad je u pitanju zdravstveni kadar u Kantonalnoj bolnici za sada nema, jer je već prvom naredbom osiguranje rasterećenje ljekara, prvenstveno infektologa, istaknuto je tokom današnje elektronske sjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK.

Juče je održana elektrona sjednica kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko sanskog kantona, na kojoj je produžen rok za ranije donesene naredbe. Njima se, u Kantonalnoj bolnici Bihać i domovima zdravlja u Unsko-sanskom kantonu, precizira raspodjela ljekara sa drugih na Covid odjel, kao i ljekara koji su na specijalizaciji u većim kliničkim centrima ukoliko njihov angažman bude nužan.

Problema kada  je u pitanju zdravstveni  kadar u Kantonalnoj bolnici za sada nema, jer je već prvom naredbom osiguranje rasterećenje ljekara, prvenstveno infektologa. Covid 2 odjeljenje vode ljekari interne medicine, a Covid 3 ljekari pulmolozi. U ovoj zdravstvenoj ustanovi već se priprema i Covid 4 odjeljenje.

Kada je riječ o covid ambulantama u općinama i gradovima one će ubuduće raditi do 23 sata i u pojačanom sastavu. Izuzetak je ambulanta u Bosanskom Petrovcu, s obzirom da na području ove općine živi manji broj stanovnika.

/RTVUSK