IN MEMORIAM \\ ADNAN DELIĆ “ADO” 1986 – 2015

Danas, 10. novembra 2020. godine navršava se  pet godina od prerane smrti našeg druga Adnana Delića-Ade.

Kao i svake godine porodica Delić i GO SDP BiH Bihać će, u subotu 14.11.2020. godine, organizovati  polaganje  cvijeća na Adnanovom mezaru (Gradsko mezarje Humci    sa početkom u  9:00h), nakon toga slijedi “Memorijalni maraton Adnan Delić Ado” na relaciji Bihać – Orašac (start na platou Gradskog mezarja Humci u 9:30h), po okončanju maratona će u porodičnoj kući u Orašcu biti upriličeno učenje “Ja-sin”-a.
Adnan je rođen 1986.godine u Bihaću u porodici koja je dijelila socijaldemokratske vrijednosti a što je kasnije, kao mlad čovjek gradio i zastupao u svom društvenom angažmanu.
Po završetku Srednje medicinske škole u Bihaću, upisao se na Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću i 2012. godine stekao diplomu inžinjera prehrambene tehnologije. Krajem 2013.godine počeo je da radi kao pripravnik u JU Veterinarski zavod USK-a.
Na životnom putu susreo se sa teškom bolešću koja ga je nažalost zaustavila u ostvarenju njegovih snova i ciljeva. Vjerovao je da se može preći i ova prepreka u životu te se borio do posljednjeg atoma snage. U 29-oj godini života stalo je da kuca srce našeg Ade.
Ovaj mladi čovjek je svojim radom, nesebičnim zalaganjem i osmjehom ostavio dubok trag na sve one koji su ga poznavali, a posebno na svoje drugove SDP-a Bihać.
Neka ti je vječni rahmet dragi naš Ado!