STRANKA POKUŠAVA UKLONITI DOKAZE: Hoće li ministrica Ćemalović i dva zastupnika u Skupštini USK snositi posljedice zbog kršenja naredbe Kriznog štaba USK? (FOTO)

Situacija u Unsko-sanskom kantonu svakodnevno se USL0ŽNJAVA, pokazuju to brojke o novozaraženima i preminulima od koronavirusa.

Naime, samo u protekla tri dana od posljedica uzrokovanih koronavirusom preminulo je čak 17 osoba, potvrdili su tu u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Međutim, ukoliko pogledam brojke u novembru mjesecu, odnosno posljednjih devet dana one su i više nego zabrnjivajaće.

Otpočetka mjeseca na području USK je zabilježeno 296 novih slučajeva, od toga najviše u Bihaću njih 150, dok je 31 osoba preminula.

S druge strane, ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović, a koja inače na sva zvona poziva građane da se pridržavaju mjera i predlaže Kriznom štab da kažanjava građane koji se ne pridržavaju, očit je premijer licemjerne politike koju vodi krajiška vlast proteklih mjeseci.

 

Naime, ministrica Ćemalović u društvu zastupnika SDP-a u Skupštini USK Fatke Kulenović i Razima Halkića jučer je u Cazinu prisustvovala sastanku u organizaciji Općinskog odbora SDP Cazina, a na kojem je bio prisutan i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Zanimljivo je da su iz OO SDP Cazin izbrisali fotografije sa društvenih mreža na kojima ministrica i zastupnici krše sve moguće preporuke i naredbe, a ostavili fotografije prilikom službenog slikanja na kojima imaju maske. Očito maske pojedincima služe samo za slikanje.

/usn.co.ba