Mjere / Nova naredba Kriznog štaba FBiH od danas na snazi

  Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je novu naredbu koja se počinje primjenjivati od danas.

  Novom naredbom je, između ostalog, poslodavcima naloženo da reorganizuju radno vrijeme, organizuju rad u smjenama ili omoguće rad od kuće gdje god je to moguće.

  Naredba je dostavljena kriznim štabovima/stožerima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje.

  “Novom naredbom nalaže se poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2 metra među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućit će poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”, navode iz Kriznog štaba.

  Kompletnu naredbu možete naći OVDJE.

  Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štava FBiH, kazao je jučer da je jako bitno pozvati sve firme i institucije koje rade kancelarijske poslove, da svoj rad urede da svi koji mogu raditi onlajn tako i rade.

  U skladu s novom naredbom “Kriznim stožerima kantonalnih/županijskih ministarstava zdravstva dostavljaju se, radi obavezne primjene, ažurirane preporuke za otpuštanje osoba iz izolacije-COVID-19 sačinjene od Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, te su dostupne na stranici zavoda www.zzjzfbih.ba”.