GV BIHAĆ \\ Raskol unutar SDA, da li će u petak proći rebalans ???

Dva puta je prekinuta 58. sjednica Gradskog vijeća Bihać, a najvažnije tačka je u stvari rebalans Budžeta glavnog grada Unsko-sanskog kantona.

Zakazana je i treća, za petak na čijem dnevnom redu će se opet naći rebalans, a da li će proći – pitanje je koje visi nad glavama građana Bihaća, na koje se u konačnici finansijsko funkcionisanje Grada i odnosi. Ne treba ni zaboraviti da smo u vremenu iščekivanja Lokalnih izbora, tačnije za dva dana i formalno počinje predizborna kampanja, koja realno traje mnogo, mnogo duže i kojoj se sve prilagođava, a posebno finansije.

Podjećamo, sve je počelo kada je Irman Alijagić iz SDA, predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać bio suzdržan prilikom glasanja o rebalansu predloženom od strane koalicionog partnera, POMAK-a. Razlog tome je kako je obavijestio javnost, izostanak izdvajanja 40 hiljada maraka potrebnih za isplatu zaostalih plata uposlenicima RTV Bihać, dok se istovremeno za pomoćni teren Nogometnog kluba Jedinstvo, planira izdvojiti 10 puta više novca.

 

/rtvusk