SDA SAGA NARODA // Handanagić u ZZO zaposlio sina Edhema Veladžića !!!

Javnostr nije zaboravila da je nedavno u medijima objavljen tekst kako su   u jednom bihaćkom lokalu kraj Une viđeni  za   stolom  “esdeaovci” Edhama Veladžića  i Almina Handanagića.

O tome  pisao portal normala.ba, ispostavilo se,  veoma čitan tekst  sa naslovom  KROKODIL DANDI I PRVI PENDREK ZATVORA: Stranački alpinist Handanagić popeo se do svog Mont Everesta, šta i kako dalje”.

Čitaoci pomenutog  teksta sjećaju se i komentara  dok su Veladžić, šef bihaćkog zatvora poluotvorenog tipa  u ulici Rasima Delića i Handanagić, šef projekata sa “Meditom”, Murićima, Hušićima…tiho  razgovarali. Tom prilikom autor je komentarisao:

Pogledaj, jablana (Handanagića), sigurno kod stranačkog kolege sređuje  da danas-sutra  dobije vikend-izlaske iz pritvorske jedinice.

Ova građanska opaska  kao dio moguće skice budućih događaja, obzirom na  brojne krivične prijave i istrage u Tužilaštvu USK možda se  i ne mora odbaciti ali, u međuvremenu,  tiho ćumuranje uz Unu, dobilo  je  savim drugi  epilog.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama u Zavodu zdravstvenog osiguranja USK primljen  je sin Edhama Veladžića. Srednjoškolac Mensur, ili, da budemo precizniji sa završenom srednjom školom.

Pripravnik, šta li, ako  je i to moguće?

ZZO USK tako postaje  šampion stranačkog zapošljavanja, a direktor  Handanagić trudi se da “opravda povjerenje”. U 2017. godini , kako  je prezentirano i u revizorskom izvještaju za tu godinu, primio je bez konkursa 4 stranačko-rođačke osobe, a 2018. biće po tom pitanju mnogo berićetnija.

Osim  Veladžićevog  sina  koji je “tek” počeo da “brani  boje”  najstabilnije kompanije USK, Handanagić  je status Amira Mujagića, privremeno zaposlenog zeta  čuvenog  prebjega iz SDP, sada prvog lica jednine  DF -a Ekrema Prošića zvanog Maršal, proizveo u radni status  na neodređeno vrijeme.

Ovo je odrađeno  kao  teritorijalno-politički čin pomoći  sugrađaninu.

Jednoga  dana  čak i prosječni čitaoci biće  načisto- stranačke centrale ne postavljaju za direktore pametne, lijepe i principijelne, ljude  sa karakterom, nego  poslušne.

Jedan od njih je i  “naš” dr. Almin Handanagić, direktor Zavoda  zdravstvenog osiguranja (ZZO) Unsko-sanskog kantona, najjače tzv. javne ili državne, a u suštini stranačke firme.

Koja je  stranka prigrli, pokazuje se, to biva smrtonosni zagrljaj pitona.

Tada  iz nje cijedi novčana sredstva preko  javnih tendera, tzv. ulaganja, pozajmica , sumnjivih ugovora  i  stranačko-rođačkog zapošljavanja   sve dotle, dok , slikovito rečeno, od punomasnog mlijeka ne ostane surutka ili mlaćenica  iz stapa.

Dr.Handanagić nije po fizičkim karakteristikama  Bred Pit  ili Stalone , daleko  bilo, što  je najmanje  bitno, niti ga je na funkciju proguralo ljekarsko-stručno znanje.

Kao tek “omalterisani”  specijalista interne medicine, umjesto  u ljekarsku ordinaciju stranka ga je gurnula u kompaniju koja gazduje  sa 100 miliona KM godišnje.

On je tu postavljen , da ne kažemo , udaren snažno  kao betonski stub za  dalekovod, sudeći  po ponašanju i aroganciji  kojom se štitio i štiti od okoline.

A  nagrađen je  od stranke zato što je katastrofalno  poražen u bici za funkciju gradonačelnika Cazina, što  je, opet, posebna forma patologije.

Kad mu je Stranka “dala u ruke” 100 miliona, dala mu je i Zadatke.

Sjedeći  uz kafu  sa  Edhemom Veladžićem iz benevolentnog ćaskanja izrodilo se radno mjesto za Edhemovog sina. Tako  jednostavno i lijepo, pamet da ti stane.

Još jednom podsjećamo na Handanagićevo kadroviranje   na čelu ZZO USK.  Predstavljamo vam SUPER  kadrove  koje je direktor Almin Handanagić primio  bez konkursa u  najjaču  krajišku javnu ustanovu.  Očigledno , po političkim i inim  “preporukama”Doduše, propisi  mu  to, kakve li slučajnosti, omogućavaju,ali nikome nije poznato  da li ovi kandidati ispunjavaju  osim općih i tzv. posebne uslove.

Nihad Hušić ( Cazin) , brat predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića (SDA)  ; nezvanično, Handanagić i Hušić  su  u rodbinskim odnosima

Dijana Mešić-Gvožđar, supruga direktora Šumskog privrednog društva “Unsko-sanske šume” Harisa Mešića (SDA).

Elmira Ramić-Hasanbegović, supruga načelnika Općine Sanski Most Farisa Hasanbegovića (SDA)

Alma Mulalić, supruga bivšeg ministra za boračka pitanja u Vladi USK Abida Mulalića (SDA)

Mediha Halkić, supruga dr. Murisa Halkića, kuma dr. Amira Murića (DF), zastupnika u Skupštini USK i direktora Doma zdravlja Cazin i zdravstvenog “eksperta”. Halkić je sada na listi SDA.

Senka Dizdarević, stranačka aktivistica u SDA Cazin

Elvis Kapić, stranački aktivista u SDA Cazin

Aladin Ćemalović, Cazin, navodno primljen kao vozač  i   fizičko obezbjeđenje  direktora 

Mirnes Alagić (SDA), bivši član SBiH, član  Upravnog odbora  ŠPD “Unsko-sanske šume gdje je nekada bio zaposelen i odnedavno, član (nelegalnog?)  Nadzornog odbora RTV USK, kandidat SDA na oktobarskim izborima  za Skupštinu USK

Amir Mujagić, zet Ekrema Prošića Maršala (DF) , zastupnika u Skupštini USK , odskoro u radnom statusu ” na neodređeno”.

/normala.ba