Grad Cazin jača turističku ponudu: U planu izgradnja hotela sa četiri zvjezdice

 

Kako Akta.ba saznaje objekat će se graditi na parceli koju je Grad na prodaju stavio 2017. godine a nedavno je zvanično i prodata. Parcela se nalazi između Trga Zlatnih ljiljana i ulice Nurije Pozderca u Cazinu. Investitor je kompanija Imobiliare Beganović d.o.o. Cazin koja je do sada u ovom gradu izgradila nekoliko impozantnih objekata, i Općina Cazin. Do pisanja ovog teksta nismo uspjeli stupiti u kontak sa investitorima kako bi saznali datum početka gradnje hotela.

Riječ je o hotelskom kompleksu koji će u svom sadržaju imati 46 smještajnih jedinica sa svim propisanim hotelskim sadržajima za kategoriju hotela sa četiri zvjezdice, uslužni servisi, te poslovni prostori. Izgradnjom je planiran vanjski parking prostor sa sedam mjesta i 13 parking mjesta koja će se nalaziti u garaži objekta.

Okvirni gabariti objekta su 46,65 x 29,90, ukupna površina 5519,30 m2. Hotel bi u kranjoj izgradnji trebao imati suteren – dvije etaže, prizemlje i tri sprata. Kako investitor najavljuje riječ je o jednom modernom hotelu. Pošto se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi i Tržni centar Ljiljan, novijeg datuma izgradnje i savremene arhitektonske forme, na objektu nastojalo se usvojiti i neke od njegovih savremenih stilskih karakteristika, da bi se lakše podržala metoda kontrasta savremenih i tradicionalnih stilskih elemenata na lokaciji Trg ljiljana.

Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika Cazina kazao je nedavno u jednom intervjuu kako turistička ponuda grada Cazina nije na nekom zavidnom nivou ali da posjeduju značajne resurse koje treba kvalitenije iskoristiti pa je tako i izgradnja ovog objekta jedan korak ka unapređenju te ponude.

“U narednom periodu planirane su obnove brojnih kulturno-hiostorijskih, ali i izgradnja novih objekata čime će biti unaprijeđena turistička ponuda, ne samo Cazina nego i šire regije. Naši resursi su upravo ovi objekti  tako i aktivnosti grada prije svega idu u pravcu zaštite ovih objekata koji su, između ostalog, i na listi nacionalnih spomenika BiH”, rekao je Ljubijankić.

hotelhotel

 

 

Source:akta.ba