Adnan Nezirov: Obećali ste doći u Bihać da lovimo ribu; Dragan Stojković: Doći ću ne bih li koju ribu prevario

Adnan Nezirov iz Bihaća pobjednik je jedne od sezona muzičkog takmičenja “Zvijezda možeš biti ti”, a okušao se i u prošlogodišnjem izdanju šoua “Zvezde Granda” te došao do finala.

Dragan Stojković Bosanac, jedan od članova žirija, izjavio je u finalnoj emisiji da smatra da je, gledajući cjelokupno takmičenje, upravo Nezirov trebao pobijediti.

Kada smo Adnanu predložili da postavi pet pitanja Bosancu, rado je prihvatio i brzo ih smislio. A iako je naš poziv zatekao Bosanca izvan doma, s oduševljenjem je prihvatio da odgovori.

 Uživate li biti član žirija “Zvezda Granda”? Usrećuje li Vas to?

– Djelimično da, a djelimično onako. Uživam zbog dobrih kandidata i kad čujem djecu da dobro pjevaju.

 Ko Vam je najdraži od kolega iz žirija?

– Svi su mi, zaista, dragi. Nemam nekoga da bih ga posebno izdvojio. Ispravka, najdraži mi je Saša Popović.

Izvrstan ste muzičar, harmonikaš i kompozitor. Biste li, ipak, voljeli da ste bili pjevač?

– Ne žalim što nisam bio pjevač, jer se oni izgube vrlo brzo u potrazi za blagom, ali ne onim pjevačkim ili umjetničkim. Zato dovijeka ostaju muzičke neznalice. Biti muzičar ipak je nešto što opredjeljuje čovjeka da voli muziku i bavi se time iz ljubavi prema njoj. A blago, ako pronađe, pronađe. Ako ne, ipak uživa u muzici. S druge strane, pjevači su veoma nesretni. I kad nađu blago i postanu popularni, onda se izgube u drugim stvarima.

 Obećali ste da ćete doći u Bihać da lovimo ribu. Hoćete li ispuniti obećanje?

– Naravno, ispunit ću obećanje. Ti si divan momak. Upoznao sam kolegu muzičara prije nekoliko mjeseci, gospodin Dinko, harmonikaš iz orkestra RTVBiH. On je za mene, također, lijepo muzičko otkriće u BiH. Tako da dolazim u Bihać zbog tebe i zbog Dinka pa da zabacimo udicu ne bih li neku ribu prevario.

 Šta mislite o meni kao pjevaču, ali i kao o čovjeku?

– Mislim da si odličan talent, perfektan, vrlo lijepog glasa i pojave. Ali, mislim da bi morao raditi na identitetu pjevanja. Iako i kopija može biti bolja od originala, ali original je original. Pjevaj ono što ti srce želi i pjevaj svojim glasom. Svaka ptica tako radi.