Kladušanin Demirel Veladžić potpisao za portugalski Leixoes 

Nogometaš koji je prve nogometne korake načinio u NK „Krajišnik“ Velika Kladuša Demirel Veladžić napustio je redove FK „Sarajevo“ i karijeru će nastaviti u Portugalu. On je prije dva dana potpisao ugovor s tamošnjim drugoligašem Leixoesom, koji je trenutno petoplasirani na tabeli s 35 osvojenih bodova. Pored Veladžića u Leixoes je došao i još jedan […]

Pored Veladžića u Leixoes je došao i još jedan njegov suigrač iz Sarajeva Nedim Hadžić. Leixoes je na zvaničnoj stranici potvrdio njihov dolazak, a pretposljavlja se da će FK „Sarajevo“ za njih dobiti oko 300.000 eura. Veladžić i Hadžić važe za jedne od najtalentovanijih u svojoj generaciji i sam angažman u Evropu dokaz je da je pred njima jako uspješna nogometna karijera ukoliko ih zaobiđu povrede. I Veladžić i Hadžić su trenutno U19 reprezentativci naše zemlje.

Inače, Demirel Veladžić je rođen 15. maja 1999. godine u Velikoj Kladuši, gdje je i počela njegova ljubav prema lopti. Sa sedam godina počeo je trenirati nogomet u Krajišniku, a njegova karijera je zatim nastavljena u FK Sarajevo gdje je otišao sa svega 14 godina.

Prema službenim podacima sa portala www.transfermarkt.ba/ Demirel je visok 1,77m i igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača. Sa 15 godina debitovao je za U-17 nogometnu reprezentaciju BiH i za istu je postigao tri gola u 13 utakmica. Sa 18 godina, 2 mjeseca i 25 dana debitovao je i za U-19 nogometnu reprezentaciju BiH za koju je dosada u tri nastupa ubilježio i dva pogotka.

Kako je izjavio u jednom intervjuu najdraži mu je igrač Luka Modrić, a u bh.reprezentaciji Miralem PjanićReal Madrid mu je najdraži klub.

Želimo puno sportske sreće Demirelu u novom klubu uz nadu da će mu se uskoro ispuniti i još jedna njegova velika želja da zaigra u seniorskom dresu nogometne reprezentacije BiH.