Intervju sa Safetom Nadarević, šefom stručnog štaba NK  Bihać

Nakon niza sastanaka u pauzi prvenstva, a sve cilju da se NK Jedinstvo vrati na staze uspjeha, došlo je do velikih promjena u stručnom, administrativnom i upravom djelu.

Za šefa stručnog štaba postavljen je bivši reprezentativac BiH Safet Nadarević, koji je eksluzivno za stranicu Prva liga dao intervju:

Prva liga – Jedinstvo trenutno ?

Safet Nadarević – Svima nam je poznato da je situaciju u klubu vrlo teška, mali bodovni saldo, igrački kadar, infrastruktura loša, i upravo iz tog razloga uz potpunu podršku grada i gradonačelnika Šuhreta Fazlić i predsjednika gradskog sportskog saveza Mladena Šantić sam prihvatio da zajedno sa svojim stručnim timom Tulić Selamom, Mihić Ratomirom i Gogić Pašagom učinimo nemoguće za spas našeg voljenoga kluba uz potpunu podršku navijača sile nebeske, sto se iskreno nadam da i hoćemo.

Prva liga – Pripreme kluba počinju ?

Safet Nadarević – Pripreme počinju u ponedjeljak dana 15.01.2018. godine početkom u 10,00 sati na stadionu Pod Borićima , nakon čega ćemo održati i prvi trening. Sve pripreme ćemo uraditi u Bihaću, sa planskim jednodnevnim odlascima na odigravanje ugovorenih utakmica do primorja.

Prva liga – Prinove i pojačanja u klubu?

Safet Nadarević – Već do danas je dogovoreno da će prozivci pored igrača koji su završili prvi dio prvenstva prisustvovati i igrači Hodžić Ekrem, Dizdarić Benjamin, Nuspahić Anis, Hodžić Irman , Remić Amir, Halilović Sandi, Šehić Isak, Đurić Nikola (vratar ),Petrović Ante Marcelo i lista novih/starih lica nije zaključena u toku su pregovori sa još nekoliko igrača o imenima ćemo kad pregovori budu i realizirani.

Prva liga – Vidimo da ste puni optimizma ?

Safet Nadarević- Moram istaći kad sam kao dijete sa ocem dolazio gledati Jedinstvo u meni je bila želja da igram tu i igrao sam, sad sam trener tu i želim da budemo jedna porodica svi, da radimo punom parom sa osmjehom na licu i da igramo srcem kao nekad pred punim stadionom, a nadam se nakon ostanka u Prvoj ligi i vrlo brzo u Premijer ligi.

Prva liga – Prepoznatljiva omladinska škola Jedinstva je bila u vrhu BiH nogometa , kako dalje po vama ?

Safet Nadarević – Želim puni uvid u kompletan rad od pretpionira do seniora, a mislim da sa svojim timom i timom trenera u omladinskom pogonu uz određene manje izmjene možemo omogućiti optimlane uslove za rad preko uprave i vrati sve igrače u pogon ( trenažni proces po kategorijama ) i uz stručan rad i dobru selekciju biti opet u vrhu omladinskog nogometa u državi.

Prva liga – Novi selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki?

Safet Nadarević – Robert Prosinečki, velik igrač i trener , po meni dobar izbor, puno sreće mu želim i da ostvari zacrtane ciljeve, treba mu puna podrška svih od medija i do nas ostalih.