DANI ALAGIĆ – VRIJEME JE ZA KORAK NAPRIJED

Dani Alagć, bihaćki košarkaš polivalentnih mogućnosti u toku košarkaške pauze u Bosni i Hercegovini, a i u podosta drugih košarkaških liga, je tražena opcija za popunjavanje rostera.

Prje nego naglasimo o kojima je klubovima riječ, moramo da kažemo da se radi o karakternom i radišnom igraču sa talentom skorera i igrača koji ima pregled na terenu. Zadnju polusezonu je odigrao u KK “Bihaću” i bio je jedan od prvih violina kluba.

Uz sve to, i sav trud koji ovaj mladić ulaže u sebe, kako smo rekli, interesovanja za njega nisu samo prisutna u krajiškim vodama, već i u bosansko-hercegovačkom domenu i šire.

Jedan od najstabilnijih klubova BH-a košarke, Gradina Srebrenik žarko želi ovog momka u svojim redovima, a pored njih postoji još par klubova iz A1 lige koji su u igri za Alagića (ne trebamo ni pomenuti da KK “Gradina Srebrenik” je prva momčad A1 lige i glavni kandidat za Premier ligu BiH, što je i više nego dovoljan kompliment za rad i trud ovog igrača).

Pored domaćih klubova, interes postoji i vani, “najzagriženiji” su BC “Piacenza” iz Italije i BC “Baerum” iz Norveške. Tu naravno interes za ovog pleja ili beka po potrei ne završavaju, no i ovo je dovoljno da opravda da u Bihaću i Krajini ima kvalitete u košarkaškom smislu.