BIHAĆ: DODIJELJENE MEDALJE ZA KVALITETU MEDA 

- DANAS JE DODJELJENO 17 MEDALJA, OD TOGA 9 ZLATNIH, 3 SREBRENE I 5 BRONZANIH ZA KVALITETU LIVADSKOG, LIPOVOG, ŠUMSKOG I KESTENOVOG MEDA

BIHAĆ, 27. decembra – Da Bihać ima odlične uslove za bavljenje  pčelarstvom i da je med sa ovih područja dobre kvalitete  još jednom su pokazali naši pčelari. Na novogodišnjem takmičenu u kvaliteti meda  koje je organiziralo Udruženje pčelara Bihać,  danas je dodjeljeno 17 medalja, od toga 9 zlatnih,  3 srebrene i 5 bronzanih  za  kvalitetu livadskog, lipovog, šumskog i kestenovog  meda.
Među najuspješnijim pčelarima su Elvir Šehić koji je osvojio  tri zlatne medalje  za  livadski, lipov i kestenov, dok je za kvaliteu kestenovog i livadskog meda 2 zlatne medalje osvojio Remzija Hodžić.
Kako je  istako prvi čovjek Veterinarskog  zavoda Zlatko Jusufhodžić,  koji je  radio  analizu meda, ovdje se radi o  vrhunskoj kvaliteti svih uzoraka koji su pristigli.
Značajnu podršku  pčelarima dao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.
Pored primarnog cilja osvajanje medalje, ovo takmičenje je za sve učesnike  bila i prilika  za   druženje i  razmjenu iskustava  i planova na  predstojeću pčelarsku sezonu.