SANSKI MOST: OPĆINA FINANSIRA PROJEKTE NEVLADINIH ORGANIZACIJA

Za ovu namjenu iz budžeta općine za 2017. godinu izdvojeno je 40 hiljada konvertibilnih maraka, a finansirani su projekti 18 nevladinih organizacija koje djeluju na području općine

SANSKI MOST, 26. decembra – Načelnik Općine Faris Hasanbegović potpisao je ugovore s predstavnicima šest nevladinih organizacija, čiji su projekti zadovoljili kriterije drugog javnog poziva za upotrebu i dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva.
Među šest odabranih projakata koji će biti finansirani iz budžeta općine, koji su prošli na javnom pozivu, su projekti udruženja Awo fondacija “Koncert ko nekad u 8”, ABC plus, “Osnaživanje mladih kroz učenje stranih jezika”, Natura relax “Unapređenje ruralnog i eko turizma na području općine”, Forum žena Trnova “Izgradnja sanitarnog čvora “, PD “Kanjon” izgradnja planinarskog doma i DSR “Sana” “Poribljavanje rijeke Sane”.
Za ovu namjenu iz budžeta općine za 2017. godinu izdvojeno je 40 hiljada konvertibilnih maraka, a finansirani su projekti 18 nevladinih organizacija koje djeluju na području općine.