POZITIVNA PRIČA: POLICIJA USK USKORO U NOVIM UNIFORMAMA

- Nova vozila i uniforme u vrijednosti od 350.000 KM obezbijeđena su sredstvima kantonalnog budžeta, a putem javnih nabavki

BIHAĆ, 25. decembra –  Nakon višegodišnjih problema sa neadekvatnom policijskom opremom , ovih dana MUP vrši pripreme za promociju novih policijskih vozila i policijske uniforme. Riječ je o novim terenskim vozilima i policijskoj uniformi  koja je do sada često bila izuzetno loše kvalitete.
Nova vozila i uniforme u vrijednosti od 350.000  KM  obezbijeđena su sredstvima kantonalnog budžeta, a putem javnih nabavki. Jedan dio vozila već je obezbijeđen  dok se uveliko radi i na dopremanju dodatnih osam , koja će biti dodijeljena pripadnicima Odjela za kriminalistiku.
Svi uposlenici dobiće i nove uniforme, čija je kvaliteta, prema riječima ministra Anela Ramića,zagarantovana. Uzorci su ranije odabrani, a svaki pojedinac kompletnu opremu zadužiće prema vlastitoj mjeri, što dosada nije bio slučaj.
U toku je proces dopremanja cjelokupne opreme, a njena promocija trebala bi biti upriličena ovih dana, postrojavanjem policije i specijalne jedinice. Ako se zna da su naši policajci dosada koristili jako trošne i neadekvatne odjevne predmete, pa čak i iznošenu donaciju policajaca Sarajevskog kantona, mora se kazati da je ovakav potez resornog ministarstva  za svaku pohvalu.