U Bosanskoj Krupi otvoren sedmi Novogodišnji sajam: Rekordan broj izlagača i bogata ponuda proizvoda

U Bosanskoj Krupi je danas otvoren sedmi po redu Novogodišnji sajam. Okupio je 35 izlagača iz Unsko-sanskog kantona, ali udaljenijih dijelova naše zemlje poput Sarajeva i Zenice. Organizator sajma i ove je godine Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem.

Na sajamskim štandovima se po nižim cijenama nego inače mogu naći prehrambeni, biljni i ljekoviti proizvodi, kolači, razni ručni radovi, umjetničke slike, odijevni predmeti, dječije igračke, božićni i novogodišnji ukrasi, cvijeće itd.

 

„Sve je počelo sa desetak izlagača kada je sajam trajao samo tri dana. Danas je ovo ozbiljna manifestacija sa čak 35 izlagača na čiju zapravo inicijativu ove godine traje deset dana. Želja je da privučemo posjetioce, zbližimo njih i naše obrtnike, da promovišemo dobru saradnju i poslovni ambijent. Ovu priliku koristim i da se zahvalim sugrađaninu Samiru Aličeviću koji već četvrtu godinu zaredom za održavanje sajma ustupljuje svoj poslovni prostor“, ističe načelnik Općine Armin Halitović.

 

Sve prethodne godine, kako bi se privukla pažnja i izlagača i posjetioca, sajam je obogaćivan programskim sadržajem. Organizovana su druženja, takmičenja, nagradne igre i još mnogo toga što, kako naglašava organizator, neće izostati ni ovaj put.

 

„Ono što želim istaći svakako je degustacija proizvoda koje izlagači nude na sajmu 22. 12. (petak) od 17.00 do 19.00 sati, te tombolu 29. 12. (petak) također od 17.00 do 19.00 sati u kojoj učestvuju svi kupci koji su kupili robu u vrijednosti od najmanje 10.00 KM. Naravno, navedeni sadržaji bit će popraćeni kulturno zabavnim programom“, kazala je tokom otvaranja sajma predstavnica Centra za kulturu Zumreta Porić.

 

Novogodišnji sajam traje do 30. 12. (petak), a radno vrijeme sajma je od 9.00 do 19.00 sati.

Pozivaju se građani da posjete sajam, druže se sa izlagačima i iskoriste dobru ponudu, odnosno povoljno kupe domaće, zdrave i autentične proizvode.