Pronađena aviobomba u Bihaću: U petak akcija uklanjanja i evakuiranje stanovništva

Tokom brojnih pretraga terena koje Federalna uprava Civilne zaštite vrši prethodnih dana u Bihaću je pronađena neeksplodirana aviobomba.

Zbog ovog otkrića dio tima koji je prethodne sedmice tragao za tijelom Aldina Mulića, mladića nestalog u Miljacki, morat će se preseliti u Bihać, gdje će raditi na uklanjanju ove bombe, kazala je Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a, prenosi za radiosarajevo.ba.

“Mi već sutra idemo u Bihać i kreće priprema operativnog plana za cijelu operaciju. Naš tim će ukloniti ovu bombu sa mjesta na kojem je pronađena i prebaciti je na sigurnu lokaciju. To je primarni opis našeg posla i mi idemo da obavimo taj segment”, istaknula je Kovač.

Ona je dodala da je u toku razmatranje da li će biti potrebna evakuacija stanovništva, a navela je i da će akcija uklanjanja aviobombe biti provedena u petak.

Još ranije, direktor, Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak istaknuo je da će najvjerovatnije biti izvršena evakuacija dijela stanovništva čije kuće i poslovni objekti se nalaze u blizini mjesta na kojem je pronađena bomba, to jeste sa lokacije trgovačkog centra u Bihaću.

Source: Pronađena aviobomba u Bihaću: U petak akcija uklanjanja i evakuiranje stanovništva – USN.ba