Uhapšen kantonalni inspektor rada USK !

"Lisice" kantonalnom inspektoru rada: Amenar Muratagić uhapšen zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva  unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) jutros su na radnom mjestu lišili slobode kantonalnog  inspektora  rada Amenara Muratagića.

Muratagić  je uhapšen  zbog  osnovane sumnje  da je u   više navrata  tokom službenog obavljanja  posla uzimao mito.

Ovaj državni  službenik uhapšen je bio i 23. januara  ove godine u akciji “Registrator”, koju su po nalogu Tužilaštva USK proveli pripadnici MUP-a USK, kada  je lišeno slobode 13 lica.

Tada su  uhapšeni  aktualni v.d. direktora Službe za zapošljavanje USK Anando Bakal, kao i njegovi prethodnici Mesud Mešić, Ramo Sulić i Edin Ferizović. Osim njih, uhapšeni su i uposlenici sektora finansija, blagajnica, kao i šefovi pojedinih službi Dilista Međedović, Emin Skenderović, Jasmin Prošić, Abid Hadžić, Medina Kurić, Aida Piralić, Senada Smajić i Elvedina Nadarević.

 

Kantonalni inspektor Muratagić, kako  je tada  odbio  je procesuirati  četiri  nezakonita ugovora koje su sačinili ostali osumnjičeni iz Službe  za zapošljavanje USK.

O jednom slučaju nezakonitog zapošljavanja  javno je  za FTV “Mrežu” progovorila jedna kandidatkinja  za radno mjesto.

-Po mojoj prijavi kantonalni inspektor me je obavijestio da nema nezakonitosti, da bih nakon 2-3 dana od toga dobila saznanja da je već sutradan od moje prijave posjetio tadašnjeg v. d. direktora Ramu Sulić te je njegova kćerka počela raditi kao pripravnica u Birou rada-izjavila je Elvira Avdaković-Memagić.

[CBC show=”n” country=”ba”]


[/CBC]