Zlatne značke Ključa

Povodom 68 godina postojanja Univerziteta u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani “Zetra – Juan Antonio Samaranch” promovirano je 5.578 diplomanata i magistranata. Ovom prilikom dodijeljena su najveća priznanja diplomantima i magistrantima, zlatne i srebrne značke, povelje i zahvalnice Univerziteta.

Emir Karadža je Ključanin koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu svojim discipliniranim, odgovornim i dosljednim radom i visokom intelektualnom sposobnošću zaslužio najveće priznanje. Time je sebe, svoju porodicu, grad i BiH obogatio najvišim priznanjem, Zlatnom značkom.

Iako je Ključ mali grad, u olimpijskoj Zetri zauzeo je tog dana veliko mjesto. Još jedno ključko zlato zasjalo je u Sarajevu. Riječ je o mladoj, borbenoj i nadasve jakoj Sandri Jašarević Merdžanić. Ova mlada djevojka je nakon Zlatne značke za prvi ciklus pravnog studija u Bihaću, također odlikovana Zlatnom značkom za drugi ciklus Pravnog fakulteta u Sarajevu. Ova mlada magistrica pokazala je i dokazala koliko se može u životu postići ako postoje cilj i želja. Zlatnim Ključanima Emiru i Sandri želimo puno sreće i uspjeha u životu i radu.