KO SBB USK: Ispunili smo zahtjeve Izetbegović Bakira i počeli sa ostavkama naših kadrova u Krajini

Redakciji portala USN.ba je pristiglo saopćenje za javnost KO SBB USK, koje potvrđuje vijest koju je portal USN.ba objavio sinoć o ostavci ministara, a saopćenje prenosimo u cjelosti:

Nakon što su na neusaglašenoj konferenciji za štampu predstavnici SDA USK rekli da neće “tjerati” ministre SBB iz Vlade USK, dok je istovremeno njihov predsjednik pozivao naše kadrove da podnesu ostavke, KO SBB je odlučio da naši predstavnici u Vladi USK ipak podnesu ostavke. Prije toga smo u nekoliko navrata pozivali premijera Rošića da razriješi ministre shodno njegovim ovlastima, nije se udostojio ispuniti zahtjeve svojih dojučerašnjih partnera.

Već odavno Vlada USK na čelu sa premijerom Rošićem, kao i Vlada Novalić Fadila, te Vlada Zvizdić Denisa ne rade za dobrobit građana. Vlade sa ovim trojcem na čelu nemaju podršku u parlamentima koji su ih imenovali, te bi bilo korektno da ponude svoje mandate na raspolaganje kao što su to uradili naši ministri u Vladi USK, a uskoro će i ministri na višim nivoima.

Nakon što je jasno da ne postoji većina koja podržava Vladu USK, ministri SBB-a su odlučili ponuditi svoj mandate onima koji su ih i imenovali, što je potpuno prirodno u parlamentarnim uređenjima. Građani ne zaslužuju Vladu koja nije ispunila niti jedno obećanje, a posebno ona kapitalna obećanja građanima kao što su cijena maline, ponovno pokretanje DI Sanica , te niz drugih lažnih obećanja u koje smo nažalost i mi vjerovali cijeneći u datom momentu da su obećanja premijera Rošića i njegove stranke iskrena.

Međutim, platili smo cijenu naivnosti i vjerovanja da SDA nakon preko 20 godina želi nešto učiniti za dobrobit grđana. Ovom prilikom, još jednom pozivamo premijera Rošića da zajedno sa ministrima Burnić Jasminom i Ramić Muhamedom podnese ostavku i da mandat Vlade na raspolaganje Skupštini Unsko-sanskog kantona.