Press SDP USK: Neka premijer obezbijedi podršku za materijale koje predlaže, Budžet za 2018. godinu ne smijemo dati ovoj Vladi

Upravo je završena konferencija za štampu KO SDP USK, a na kojoj se govorilo o posljednjoj sjednici koja nije održana.

Javnosti su se obratili zastupnici u Skupštini USK Albin Muslić i Željko Mirković, te predsjednik KO SDP USK Hajrudin Havić.

“Pogrešna je informacija da smo se mi trebali zadužiti na samoj sjednici, mi smo trebali izglasati saglasnost za kreditno zaduženje, pa tek nakon procedure od minimalno 90 dana, donosili bi odluku o zaduženju.”, kazao je između ostalog u svom obraćanju Muslić Albin.

I dalje je upitna Skupštinska većina, trenutno je na sceni neviđena politička trgovina. Ovo nije više pozicija i opozicija već podjela fotelja i kadriranje nekompetentnih kadrova.

“Vlada nije poslala kvalitetne materijale, ministrica finansija je kazala da kreditno zaduženje nije dobro pripremljeno, Vlada nema kompetentnih i stručnih kadrova, izgubila je kompetentnost u struci, ali i u parlamentu.”, rekao je Mirković i dodao: “Vlada treba prestati putovati o trošku građana, treba prestati trošiti novac građana na automobile, kada budu počeli raditi u interesu građana imat će našu podršku.”.

“Tražimo da Vlada da ostavku, jer nisu ni stručni, a nemaju podršku u Skupštini. Ne smatramo pri tome da postoji nova parlamentarna većina, ali smatramo da bar 20 poslanika može dogovoriti kompetentnu Vladu koja je spremna raditi u interesu građana.”, rekao je Mirković u odgovoru na novinarsko pitanje.