Kako pravilno oprati voće i ukloniti baš sve pesticide s njega?

Vjerujemo kako to činite krpom/papirnatim ručnikom ili ispiranjem s vodom, čime mislite kako uspješno uklanjate svu prljavštinu i kemikalije s voća no znanstvenici tvrde da je za to ipak potrebno malo više truda

SADA je vrijeme da vam kažemo kako voće cijeli život perete na pogrešan način.
Vjerujemo kako to činite krpom/papirnatim ručnikom ili ispiranjem s vodom, čime mislite kako uspješno uklanjate svu prljavštinu i kemikalije s voća no znanstvenici tvrde da je za to ipak potrebno malo više truda.
Pesticidi se redovito koriste prilikom uzgoja voća, ali već godinama sve više i više raste briga o njihovom negativnom utjecaju na naše zdravlje. Iako mnogi ljudi peru voće prije konzumacije, ovim načinom ne možete ukloniti baš sve štetne tvari s njega.
Najbolji način da 100 posto uklonite sve štetne stvari s voća jest da ga ogulite no na ovaj način ćete ostati i bez brojnih vitamina, vlakana i minerala koji su potrebni vašem tijelu. Pa što učiniti?
Stručnjaci savjetuju posezanje za jednim vrlo uobičajenim proizvodom u gotovo svakoj kuhinji, a radi se o sodi bikarboni koja je vrlo učinkovita u uklanjanju štetnih pesticida.
Pomiješajte malo sode s vodom te očistite svoje voće prije konzumacije. Vaše će vam tijelo biti zahvalno!