5 dobrih razloga zašto biste svaku večer trebali popiti kakao

Topao, mirisan, ukusan i tako dobar za naše zdravlje

KAKAO napravljen od pravog kakaa, ne onaj od tvorničkih zrna obojenog šećera, ove bi jeseni trebao postati vaš omiljeni večernji napitak. Tim više ako se bavite sportom ili nekom drugom vrstom aktivnosti jer će vas vrući, ukusni kakao tad još bolje okrijepiti.

Vjerojatno su vam poznate dobrobiti kakaa i čokolade koji djeluju kao prirodan stimulans na organizam, a evo još nekoliko prednosti koje će vam pružiti samo jedna topla šalica kakaa, svaku večer ovih hladnih dana.

Pomaže kod oporavka mišića

Već je puno puta dokazano i rečeno koliko je kakao važan kod oporavka mišića, pa se toplo preporučuje nakon treninga popiti šalicu vruće čokolade ili kakaa, jer su puni proteina važnih za regeneraciju mišića i zdravih ugljikohidrata koji će brzo nadomjestiti izgubljenu energiju. A u kombinaciji s mlijekom opskrbit će organizam izgubljenim elektrolitima.

Sprječava prejedanje uvečer

Za kakao vrijedi pomalo smiješno pravilo koje kaže da, iako je kaloričan, uvečer je doista bolje popiti šalicu kakaa nego čaj. To je zato što će vas kalorije iz kakaa malo zasititi pa nećete osjećati potrebu za još jednim obrokom prije spavanja

Popravlja raspoloženje

Uz prednosti za fizičko zdravlje, topli kakao savršeno djeluje i na našu psihu pa ako se uvečer osjećate rastrzano od cjelodnevnog stresa i treba vam mala pomoć da se opustite i bolje zaspite, popijte šalicu vrućeg kakaa.

Jača pamćenje

Kakao sadržava puno vrijednih flavonoida koji direktno utječe na bolju funkciju mozga i tako popravlja pamćenje te sprječava pojavu demencije u starosti.

Liječi srce i krvne žile

Ako niste znali, kakao savršen stabilizira krvni tlak, jača žile te tako smanjuje rizike pojave kardiovaskularnih bolesti.