Kriza vlasti na USK-u, propala većina sa Laburistima Fikreta Abdića

Sjednice Skupštine USK-a nema skoro dva mjeseca. Vlada Huseina Rošića izgubila je većinu u Skupštini zvaničnim izlaskom dvoje zastupnika SBB-a iz skupštinske većine.

Ovaj put SBB je to uradio i pismenim putem. Da li je riječ o ozbiljnoj odluci SBB-a da izlazi iz većine ili ne ostaje da se vidi.

U svakom slučaju problema sa većinom u Skupštini ima, jer sjednica Skupštine nema. Demokratska fronta, osramoćena i obrukana vlastitim zastupnicima je uz SDA ostala čvrsto dio koalicije sa Laburistima Fikreta Abdića. Međutim, njihov zastupnik iz Bosanske Krupe ne misli tako te se distancirao od politike svojih kolega. Sav trud uzalud.

Ova vlada će uskoro i sigurno pasti, ko će i kako će činiti većinu, godinu dana pred izbore,  još se ne zna. Ono što su pojedini zastupnici potvrdili za naš portal jeste da će na prvi potez dići ruku protiv Vlade Huseina Rošića i to ne samo zbog koalicije sa Laburistima Fikreta Abdića. Puno je razloga zbog kojih ova Vlada mora ići. ”Ovo je jedna od najgorih Vlada koje je imao USK’‘, zaključili su naši sagovornici.

/sanainfo