DALAL NAS TREBA, BUDIMO HUMANI I POMOZIMO SVI SKUPA U BORBI ZA NJEN ŽIVOT (VIDEO)

BIHAĆ, 20. oktobra – RTV USK se kao i bezbroj puta dosad uključila kako bi pomogli onima koji trebaju pomoć. Ljudski i profesionalno najteže je ipak kad se radi o djeci. Apeliramo na sve kako bi  bračnom paru Omerović pomogli u najtežem perodu njihovog života. Suočeni s teškom bolesti njihove jednogodišnje djevojčice Dalal, trebaju sve nas.

Indira i Hajrudin Omerović, zdravstveni radnici, uposlenici bihaćkog Doma zdravlja, umjesto  najsretnijih dana u životu prolaze kroz tešku životnu situaciju. Radost roditeljstva i prvog rođendana njihove Dalal neočekivano je pomutila teška bolest. Liječenje ovih dana treba započeti u Kliničkom centru u Sarajevu.

Da Omerovići  nisu sami već su pokazali mnogi,od radnih kolega, prijatelja i komšija do potpuno nepoznatih. Svoj doprinos dat će i bihaćki muzičari koji pozivaju sve na humanitarni koncert koji će se održti 29. oktobra u 19,30 sati u Kulturnom centru. Pored toga, organizirane su i brojne humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju male Dalal.

– Za uplate iz BIH: Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava Fašizma 64, Bihać broj računa 1862210333268585 otvoren u ZiraatBank BH d.d.

– Za uplate iz inostranstva: Indira (Mehmed) Omerović, ul. Žrtava Fašizma 64, IBAN: BA391862215410521543 SWIFT: TZBBBA22 ZIRAATBANK BH DD SARAJEVO