Četvrta godišnjica od tragične nesreće u Litvaniji

Danas su se navršile četiri godine od pogibije trojice navijača reprezentacije BiH u Poljskoj. Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, poginuli su u tragičnoj nesreći koja se dogodila 16. oktobra 2013. godine u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave.

Članovi ove navijačke skupine svake godine prisjete se svojih vjernih prijatelja. Tako je bilo i jučer, kada su posjetili spomen obilježje i mezarje u Vrnograču, gdje su proučili fatihu i simbolično obilježili već četvrtu godišnjicu.

Također, danas će članovi Planinarskog društva „Velika Kladuša“ organizirati tradicionalni pohod „Almirovim korakom“ i tako se prisjetiti svog vjernog člana Almira Kasumovića. Prema planu, posjetiće mezar i krenuti u pravcu Zborišta, odakle će pješačiti do Grljevca. Na ovom tradicionalnom pohodu učestovaće veliki broj učenika i članova društva.

Tragedija se dogodila na putu po povratku sa historijske utakmice u Kaunasu u kojoj je bh. državni tim pobijedio Litvaniju (1:0) i ostvario prvi plasman na Svjetsko prvenstvo. 16. oktobra osjećanja su pomiješana, s obzirom na historijski, a ujedno i tragični dan. Taj dan zauvijek će ostati u sjećanju cijeloj bh. javnosti, a naročito vjernim navijačima Zmajeva.