Nove nevolje za Rošićevu Vladu, Demokratska fronta odlazi u opoziciju?? ? (VIDEO)

Od kako je prije nekoliko dana predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona, Admir Mušanović, najavio da će 2 poslanika SBB-a u narednom periodu djelovati kao opozicija, politička Krajina je postala ponovo centar političkih zbivanja.

Naime, Vlada premijera Rošić Huseina u kojoj je i sam premijer mijenjao nekoliko ministara u dvije rekonstrukcije je po svim parametrima nestabilna. Logično je pitanje stabilnosti Vlade koja u godini dana doživi dvije rekonstrukcije i cijelo vrijeme se naziva “manjinska”. U izjavama za medije, premijer Rošić navodi kako pojedini uporno žele da prikažu nestabilnost u Unsko-sanskom kantonu iako svi mediji bruje o tome da Vlada trenutno nema podršku u Skupštini USK.

Jedini “službeni” partner Stranke demokratske akcije je bio SBB, a tihu podršku ovoj Vladi davala je i Demokratska fronta, međutim prema riječima poslanika DF Hasić Sanila, stav DF-a je nepoznat i bit će zauzet tek nakon završetka izbora za predsjenika i članove KO DF USK koji su na rasporedu danas. Zaključujemo da podrška DF-a Vladi premijera Rošića je sada upitna.

Ono što je posebno zanimljivo je šum na komunikaciji poslanika DF-a u Skupštini USK koji tvrdi da je stanje haotično, ne danas, već da je haotično bilo i prije istupanja SBB-a iz vlasti, dok istovremeno premijer tvrdi da je stanje stabilno.

Izjave premijera Rašića i zastupnika Hasića o stabilnosti odnosno haotičnosti možete pogledati u video prilogu emitovanom u  Dnevniku RTVUSK.