Obraćanje javnosti Hodžić Farke povodom dešavanja vezanih za medije proteklih dana (FOTO+VIDEO)

Redakciji portala USN.ba je pristiglo obraćanje Hodžić Farke – Hodže, koji je posljednjih nekoliko dana bio u žiži initeresovanja zbog raznih dešavanja vezanih za medije od RTVUSK do pojedinih internet portala. Obraćanje prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

S obzirom da se nakon objavljivanja tekstova na portalu http://www.bisce.ba/ sa određenim video sadržajima i fotografijama (dole ispod link videa s youtube, u prilogu screenshoot-ovi tekstova), digla medijska hajka protiv mene koja je potpuno neargumentovana, a istovremeno zbog Saopćenja za javnost Udruženja/udruga „BH novinara“, obraćam se i članovima  Demokratske fronte i javnosti da Vas upoznam sa cijelom situacijom, i dostavljam  dokaze za ono što tvrdim.

https://www.youtube.com/watch?v=IdobCzIyxyU

(video preuzet s youtube, a koji se nalazio u sklopu vijesti na pomenutom portalu,
sto se vidi na slikama u prilogu)

Ovo je namjeran udar na mene kao ratnog komandanta i nosioca tri  priznanja za ratne zasluge jer znaju da sam najosjetljiviji na isto.

  1. Tekstovi koji su objavljeni su čista laž i kleveta, uz to su nepotpisani i s obzirom na užasne slike i video uz tekst, označen sam kao izdajnik i META, te sam zato prijavio sve MUP-u USK Bihać. Isti je izdao uredniku gore navedenog portala prekršajni nalog kojim ga je kaznio sa 300 KM. Nalog je objavljen javno, te su nakon toga ponovo portali prenijeli vijest kako sam se osjećao uznemireno i kako zbog toga „nisam mogao spavati“, što apsolutno nije istina niti sam bilo šta slično naveo u prijavi.
  2. Ne ulazim u nadležnosti MUP USK Bihać po ovom pitanju niti u način na koji su oni reagirali na moju prijavu, ali mozda dovoljno govori o svemu činjenica da je vlasnik portala prihvatio i platio kaznu, iako je imao mogucnosti da istu brani/obrazloži na sudu.
  3. Obaviještavam Vas da ću, u skladu sa zakonom, lično poduzeti sve mjere protiv navedenog portala.
  4. Nikad se nisam, niti imam namjeru da na bilo koji način utičem ili se mješam u novinarski posao, ali smatram da bi novinari trebali pisati istinu zasnovanu na činjenicama i dokazima, a ne etiketirati, pisati laži i svjesno obmanjivati javnost, pogotovo kada  neargumentirano i opasno povezuju sa događajima koji izazivaju širenje mržnje.
  5. Ja sam javna ličnost, i logično je da sam samim tim bio i uvijek ću biti izložen kritici javnosti, na šta sam uvijek bio spreman. Međutim, ovo nije kritika, nego namjerno nanošenje štete mom ugledu, a samim tim i ugledu Demokratske fronte.
  6. Također želim pokrenuti inicijativu da se prijavi RAK-u RTVUSK. TV prilog koji je rađen na osnovu naše konferencije za medije je brutalno režiran i isječen, te umjesto da prezentira činjenice javnosti, poslužio je samo za dodatno dolijevanja ulja na vatru. Napominjem da je čitava ova situacija i počela kada su se počele širiti neisitine da ratni zločinac Fikret Abdić preko zastupnika DF-a želi smijeniti direktora RTV USK, navodno zbog prikazivanje dokumentarnog serijala o istom. Ova laž i neistina se cijelo vrijeme pokušava prezentirati kao nepobitna činjenica, iako ne postoji niti najmanji dokaz koji bi joj išao u prilog.

Istrajaću, kao i do sada, u borbi za istinu. U ovom slučaju sam u pitanju ja i moja prošlost kojom se ponosim, a isto bih uradio i za svakoga kome je grubo napadnut lični i društveni integritet.Vrijeme će pokazati da sam u pravu i ko stoji iza ovih užasnih objeda protiv mene i stranke kojoj, od osnivanja dajem cijeloga sebe.

U prilogu maila pristigle su ove fotografije: