Šuhret Fazlić o slučaju smjene direktora RTVUSK: “Neka se zna na čijoj sam strani”

Šuhret Fazlić o slučaju smjene direktora RTVUSK: “Neka se zna na čijoj sam strani”

Sve veću prašinu posljednja sjednica Skupštine USK, na kojoj nije usvojen Izvještaj RTVUSK za 2016. godinu. Kako mediji navode razlog neusvajanja izvještaja je smjena direktora zbog prikazivanja dokumentarnog serijala o ratnom zločincu Abdić Fikretu. Tim povodom na društvenoj mreži facebook je svoj stav iznio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić:

Kada je u pitanju aktuelni slučaj smjene direktora RTVUSK Izana Mustafića, htio bih da budem Ibrahimov mrav. To je onaj mrav koji je nosio kap vode kako bi ugasio vatru u koju će njegovi neprijatelji baciti Ibrahima a.s. Kada su mrava upitali zar stvarno misli da s jednom kapljom vode može ugasiti toliku vatru, on je rekao: Neka se zna na čijoj sam strani!

Iako smo se ja i Gradska uprava kojoj sam na čelu nemalo puta našli na meti kritika u prilozima te televizije, smatram da niko nema pravo da utiče na medijske slobode, bez obzira radilo se o medijima u državnom ili privatnom vlasništvu. Smatram da Izan radi solidan posao na čelu RTVUSK, a posebno sam osjetljiv kada su u pitanju ljudi koji su odigrali značajnu ulogu u proteklom ratu, među kojima je sigurno i on. Baš zbog toga, ponižavajuće je i sramotno ukoliko do njegove smjene zaista dođe zbog prikazivanja serijala “Svi zločini Fikreta Abdića”.