Zbog serijala ”svi zločini Fikreta Abdića” smjena direktora RTVUSK na zahtjev DF-a i Laburista!

Izet Mustafić, direktor RTVUSK-a postao je žrtva koalicije SDA, DF, SBB-a i Laburista Fikreta Abdića.

Naime, na jučer održanoj Skupštini USK-a na zahtjev Laburističke stranke i DF-a nije usvojen izvještaj o radu ove televizijske kuće. Iako je riječ o pozitivnom izvještaju i kvalitetnom radu direktora Mustafića, DF i Laburisti traže njegovu smjenu. Na drugoj strani zastupnici SDA i SBB-a svjesno služe politici DF-a i Laburista.

Kako saznajemo, njegovu smjenu je preko DF-a zatražila Laburistička stranka koja se našla povrijeđena nakon što je RTVUSK 11. septembra 2017. godine, započela sa emitovanjem dokumentarnog serijala ”Svi zločini Fikreta Abdića”.

Ovo nije prvi put da zastupnici DF-a u ime Laburista preuzimaju pozicije u javnim ustanovama, pa će se tako desiti i sa RTVUSK-a. Zastupnici SDA i SBB-a su, također, učestvovali u neusvajanju izvještaja što je preduslov za smjenu direktora.

Cijena formiranja koalicije sa Laburistima Fikreta Abdića čiji je inicijator bio predsjednik SDA Sanski Most Asim Kamber dolazi na naplatu poštenim kadrovima SDA koji su žrtvovani zbog očuvanja šake vlasti.