REAKCIJA MLADIH BIHAĆKOG SDP-A NA GAŠENJE OSAM ODSIJEKA NA FAKULTETIMA U BIHAĆU!

Posljednjih dana svjedočimo gašenju osam odsjeka na fakultetima Univerziteta u Bihaću. Razloge i opravdanja odgovornih svakodevno slušamo i gledamo u vidu masovnog odlaska mladih i malog broja učenika koji završavaju srednje škole, te odluke da svoje školovanje nastave u drugim kantonima ili inostranstvu.

Forum mladih Gradske organizacije SDP BiH Bihać poziva odgovorne da se uozbilje i počnu raditi ono za šta su dobro plaćeni.

Po svemu sudeći premijeru USK od problema na Univerzitetu Bihać, čiji je i sam vanjski suradnik, bitnije je objaviti status na Facebooku, te biti sponzor političke ekskurzije čelnika Unije studenata. I dok premijer “fejzbuči”, Senat kao jedno od najodgovornijih tijela univerziteta se “zabavio o sebi” i svojim foteljama. I na to sve Rektor, kao najistaknutija i najodgovornija figura u ovoj piramidi odgovornosti se poput “Mladog Verdera” putem portala dopisuje sa pojedinim profesorima univerziteta.

Gospodo draga, okanite se svojih malih sujeta i političkih igrica, te se uhvatite u koštac sa problemima koji iz dana u dan sve više vode univerzitet ka gašenju.

Nemojte se kriti iza odlaska mladih i odabira drugih sredina za studiranje, jer ste upravo vi i vaše političke igre krivci njihovog odlaska. Zavrnite rukave svojih skupocijenih odijela i radite na strategiji razvoja Univeziteta u Bihaću, koja će ga vremenom staviti u sam vrh akademskih institucija ove zemlje, te na taj način učiniti prvim odabirom kako domaćih , tako i inostranih brucoša.

Ovim putem pozivamo sve brucoše i studente da nam se priključe u borbi za univerzitet, jer nema većeg mraka od neznanja!