Bužimska SDA nezadovoljna odlukom KO SDA: “OO SDA Bužim je simbol krajiškog SDA, a vi ste ga upravo obezglavili!”

Nakon posljednje sjednice Kantonalnog odbora SDA USK-a i donesenih odluka, saopćenjem za javnost se oglašava Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću općine Bužim, kojim se želi obavijesiti članstvo, simpatizere i glasače Stranke u Bužimu, kao i širu javnost, o nastaloj situaciji.

Za članstvo i simpatizere SDA u Bužimu su zabrinjavajuće, štetne i neprovodive odluke i zaključci KO SDA USK donesenena 8.redovnoj sjednici ovog organa, te će kao takve proizvesti nesagledivu štetu po interese Stranke.

Obezglavljivanje, odnosno razrješenje Povjereništva u Općinskoj organizaciji u Bužimu, zbog iznuđene ostavke predsjednika Povjereništva, te ostavljanje iste bez rukovodstva smatramo direktnim rušenjem Stranke u Bužimu, što je u potpunosti neprihvatljivo i borit ćemo se svim političkim sredstvima protiv gašenja OO SDA Bužim, koja je ujedno simbol Stranke na području Krajine, i očuvanja oko 3. 500 vjernih glasača.

Klub vijećnika će u narednom periodu preuzeti brigu o prostorijamaStranke, svakodnevno raditi i komunicirati sa članstvom i glasačima SDA, te dostavljati valjane i istinite informacije.

Za Klub vijećnika SDA Bužim je zabrinjavajuća činjenica da se jedino Općinskoj organizaciji SDA Bužim ne dozvoljava provođenje unutarstranačkih izbora, iako su svi preduslovi za to već odavno ispunjeni, nekoliko puta je tražena saglasnost viših organa, završena reevidencija članstva uz mogućnost daljeg reevidentiranja i novog učlanjenja, a o čemu smo u nekoliko navrata upoznali sve više organe SDA.