Jezivo upozorenje ISIS-a građanima BiH: Prikoljite glave tih murteda, a najvažnije su glave murtedskih muftija

  Dok svjetski mediji prenose informacije o porazu tzv. Islamske države, teroristi su zaprijetili i zemljama Balkana.

  Naime, u posljednjem izdanju ISIS-ovog magazina Rumiyah, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju “šejhove tavagita” (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što pobornici ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na “braću s Istoka i Zapada”.

  – Napadajte ‘islamske’ organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu – poručili su teroristi.

  Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZ BiH, koje opisuju kao otpadnike od islama, te poručuju da je ubijanje “murtedda” draže i preče od ubijanja pravih “kafira”.

  – Prikoljite glave tih murteda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Aljaha, nema ništa veće i vrijednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra – navode ISIS-ovci.

  – Napadnite ih, ubijajte ih s prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo – poručuju teroristi.

  Nadalje, simpatizere takođe pozivaju na ubijanje policijskih i vojnih “pasa” (pritom misleći na službenike), te sudija, advokata, parlamentaraca…

  – Ništa ih ne spriječava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana – stoji u objavi.