SDA i ekipa brani Handanagića a zdravstvo u Krajini tone sve dublje i dublje

Jučer je Skuština USK dala zeleno svjetlo Izvještaju Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2016. godinu, naravno uz sve riječi hvale vladajuće strukture prema direktoru Handanagiću, predsjedniku cazinske SDA i direktoru istog zavoda. Isti doktor Handanagić najveći je gubitnik izbora 2016. godine kada je Nermin Ogrešević 4 put postao načelnik općine Cazin.

Tako su Skupštinski zastupnici iz SDA redom izlazili za govornicu i hvalili isti izvještaj, hvalili menadžera Handanagića, a on maestralno za govornicom hvalio tzv. projekte zavoda, budžetski suficit, u toj mjeri kao da ista sredstva nije uplatio Krajiški narod u isti fond.

Da je zdravstvo, jedan od primarnih problema Krajine i ljudi koji ovdje žive, to izgleda znaju svi osim nekolicine začaranih Skupštinskih poslanika, koji ionako uslijed bilo kakve bolesti pomoć traže u nekim ustanovama mimo našeg kantona.

Zna li direktor Handanagić da se pacijentima inficiraju rane nakon operacije u Kantonalnoj bolnici uslijed nedostatka sterilnih gaza (maramica)?!Zna li direktor Handanagić da pacijenti i pored toga što su osigurani, što pola plate daju u fondove zdravstva, što plaćaju premije, da moraju i kupovati skoro sve lijekove prilikom bolesti?!

Zna li direktor Handanagić da neke od osnovnih nalaza, Krajišnici moraju raditi u privatnim zdravstvenim ustanovama i pri tome izdvojiti veća finansijska sredstva?!

O problemima u zdravstvu, od korupcije, afera zelenih recepata, probijanja normi sa e-receptima, o mesarima a najmanje doktorima koji kasape ljude po Krajini, o čekanju mjesecima za osnovne preglede, o neljubaznosti, drskosti i bahatosti osoblja u zdravstvenim ustanovama u Krajini, o doktorima koji pacijente šalju u svoje privatne ordinacije,  o tome ćemo neki drugi put.