Inicijativa za izmjenu Urbanističkog projekta centra pod lupom javnosti

Danas će se održati 11. sjednica Gradskog vijeća Bihać. Tačka koja je privukla najviše pažnje medija i javnosti je zasigurno Inicijativa za izmjenu Urbanističkog projekta „Dijela gradskog centra sa dijelom Trga Maršala Tita“ koja se nalazi na posljednjem mjestu na Dnevnom redu predstojeće sjednice.

 

Svoj stav o nelegalnoj gradnji u centru grada ponovo je potvrdio gradonačelnik Grada Bihaća Šuhret Fazlić, kao i neki od predstavnika stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću, dok je stranka kojoj pripada vijećnik koji je podnio predmetnu inicijativu (SDA) izbjegla da iznese svoje stavove novinarima.

–  Ja sam tu inicijativu odbio i moj stav se nije promijenio. Ja i dalje smatram da je bilo prilično bahato od strane investitora, izgraditi objekte mimo Urbanističkog projekta, rekao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da se ovakvim postupanjem, tj. zanemarivanjem zakonskih odredbi prilikom gradnje te naknadnim podnošenjem inicijative za izmjenu Urbanističkog projekta centra grada u svrhu legalizacije bespravno izgrađenih dijelova objekata, investitori krajnje drsko ponašaju, što dodatno komplicira ionako složenu situaciju.

Više pogledajte u video prilogu RTVUSK: