Trajanje KFW projekta u Bihaću svakim danom sve više uništava imovinu građana, šteta nikom neće biti nadoknađena! (FOTO)

Činjenica je da sa dužinom trajanja i poteškoćama sa kojima se susrela trenutna vlast u Bihaću u implementaciji KFW projekta i nema baš mnogo dodirnih tačaka.

Međutim, ono što se već dvadeset godina događa u našem društvu je da nema odgovornosti za ništa, sva se odgovornost svodi na to da li je neko dobio izbore ili nije, odnosno na kaznu naroda pojedinim političkim strukturama. Sudska vlast kao da spava cijeli period iza rata, jer da ne spava zasigurno bi bilo niz odgovornih, optuženih i osuđenih za ovakvo stanje.

Tako je slučaj i sa projektom KFW, projekat koji će grad Bihać koštati više no što je planirano, zbog greške nekog. Koga? Tužilaštvo će utvrditi nekad?

I ne samo da će zbog greške ili grešaka Grad Bihać plaćati milionske iznose, niko ne misli tu na građane koji svakodnevno uništavaju svoju imovinu vozeći već preko godinu dana ulicama Bišća kakve ne pamte ni najstariji stanovnici Bihaća.

To je bilo i ono na što su se Bišćani navikli, ali prije nekoliko dana, projekat KFW je u ulici Muhameda Havaije Uskufije KFW projekta je pokucao i na vrata građana, ušao u kuću i garažu bez pitanja, a ni to niko neće platiti niti snositi odgovornost. Loši vremenski uslovi su krivi što su toliki nanosi bili da je blato i nanosi koji su nastali zbog projekta KFW i sporim izvođenjem radova doslovno ušlo u kuću i garažu mještana.

Prema riječima komšija, oštećeni su pokušali prijaviti ovaj slučaj, ali niko nije bio dosljedan ni da ih sasluša, a dodatni nesretni faktor je što se radi o dvije starije osobe sa zdravstvenim problemima.

/usn.ba