BIHAĆ // Prijem za članove nevladine organizacije Arche4Dogs iz Njemačke

Gradska uprava Bihaća i Vetrinarska stanica Bihać podržati će u narednom periodu aktivnosti nevladine organizacije Arche4Dogs iz Njemačke koja već godinama pomaže rad azila za napuštene pse na Gorjevcu.

Istaknuto je ovo na današnjem susretu predstavnika organizacije Arche4Dogs i bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

O značaju njemačke nevladine organizacije za nesmetan rad azila za napuštene pse govorio je Zekerijah Alagić, direktor Veterinarske stanice Bihać, naglasivši da je riječ o organizaciji koja je do sada donirala kombi za potrebe azila, te izvršila nekoliko sterilizacija napuštenih pasa.

„Evo i danas za Njemačku odvoze 18 pasa iz azila na udomljavanje i uz obezbijeđivanje hrane za napuštene pse u azilu u planu je i pokretanje humanitarne akcije zahvaljujući kojoj bi se osigurao novac za izgradnju vodovodne mreže do azila što je itekako važan projekt zahvaljujući kojeg bi se konačno rješio problem vode za pse u azilu„ – istakao je direktor Alagić.

Zahvalivši se članovima organizacije na dosadašnjoj podršci, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić istakao je da će u svojim daljnjim aktivnostima imati podršku gradske uprave. Tako će gradska uprava podržati i novu akciju sterilizacije pasa koja će se provoditi dva mjeseca.