Skupštinski poslanik Amir Murić novi direktor Doma zdravlja u Cazinu

Iako se proteklih mjesec dana nagađalo kako je poslanik u Skupštini USK Murić Amir imenovan za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja u Cazinu, u Dnevniku 1 Kantonalne televizije su nagađanja potvrđena.

Na jednoj od sjednica Vlade USK, Murić je “branio” izvještaj o radu DZ Cazin, što je potvrdilo tvrdnje pojedinih portala i špekulacije na društvenim mrežama o njegovom imenovanju.

Murić je za RTVUSK kazao kako njegovo imenovanje nema veze sa glasanjem u Skupštini USK, kada je zbog nepoštivanja stavova SDP-a izbačen iz ove političke partije. Također je kazao kako je neistinit dokument koji pokazuje kako je ordinaciji njegove supruge od strane Zavoda za zdravstveno osiguranje isplaćeno preko pola miliona KM.

Ono što je posebno zanimljivo i o čemu se raspravlja i na društvenim mrežama je pitanje na koje niko ne zna odgovor, a možda ga uskoro dobijemo: Kako će novi direktor DZ Cazin podnijeti “sam sebi” izvještaj u Skupštini USK s obzirom da je ujedno i zastupnik?

Naredna dva zasjedanja Skupštine su zakazana za 05. i 08. maj, a izvještaj DZ Cazin nije na dnevnom redu, tako da će znatiželjni morati pričekati odgovor.