Dvorana Luke dobila novu LED rasvjetu

Bihaćka Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju nastavlja sa realizacijom projekata koji za cilj imaju poboljšanje uslova za sportaše i rekreativce koji koriste dvoranu Luke. Posljednji uspješno relizirani projekat jeste postavljanje novih 28 rasvjetnih tijela zahvaljujući kojima će se ostvariti smanjenje troškova za električnu energiju i do 50 posto u odnosu na sadašnja izdvajanja.

“Nakon završetka projekta postavljanja nove stolarije na ulazu u dvoranu Luke, kandidirali smo projekt zamjene rasvjete sa novim LED sijalicama i zahvaljujući 15.000 KM koliko smo dobili od Federalnog ministarstva sporta i kulture i vlastitih 6.000 KM danas imamo novu rasvjetu koja pored ušteda donosi i zadovoljavanje tehničkih propisa kada je u pitanju osvijetljenje utakmica naših klubova “- kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Gradska uprava Bihaća kao osnivač JU za sport,odmor i rekreaciju kontinuirano podržava rad ove javne ustanove, a prema riječima Edina Moranjkića, Savjetnika gradonačelnika , ova ustanova svijetli je primjer kako se uspješno realiziraju projekti iz fondova viših institucija.

“JU za sport,odmor i rekreaciju posljednih godina uveliko je poboljšala svoje poslovanje i to kroz primjene i preporuke revizora, povećanje prihoda i značajne uštede i na istom putu je i sama gradska uprava kada je u pitanju smanjenje nepotrebnih troškova i stabilizacija budžeta “-kazao je savjetnik Moranjkić.