Krajišnici imaju problem kratkog pamćenja: Ko se sjeća imena svih ministara zdravstva u ovom mandatu?

Brutalno je ali i istinito da Krajišnici ništa ne pamte dugoročno. Jasno je to i po komenatirma na društvenim mrežama kada je izvršena primopredaja dužnosti novih ministara, sa potpuno nebitnim imenima i političkim subjektima kojim pripadaju, kada su u centru zbivanja zadnji bivši i novoizabrani!

Zašto su imena nebitna, zašto su nebitni politički subjekti?

Naime, ukupno pet imena je u 2 godine obnašalo poziciju ministra zdravstva, rada i socijalne politike. Skoro niko ih ne može pobrojati, da uz to ne tražimo da se nabroji njihova politička pripadnost.

Politička pripadnost je nebitna jer ni većina ministara ne zna kome i čemu pripadaju? Tako je prvobitni ministar Kajtazović Ibrahim član KSPP, imenovan zbog zajedničke koalicije sa A-SDA, ministrica koja ga zamijenila Bajrić Dragana 2010. godine na Općim izborima bila na listi SBB za Skupštinu USK, navodno imenovana u ime A-SDA?

Dženis Šabulić, ministar kojeg povezuju sa bivšim premijerom i predsjednikom SDP USK, Lipovača Hamdijom imenovan kao član SBB-a? Ministra Šabulića je zamijenio Salih Mesić, kao ekspert, ali navodno član DF? Na njegovo mjesto došao Hazim Kapić, navodno u ime DF, ali kandidat koji je u mandatu 2010.-2014. bio poslanik u Parlamentu FBiH kao član SBB-a?

Onda građanima ne treba biti čudno zašto se događaju propusti kao dr. Balaban Nikolina, zapaljena bolnica i slično, kada o zdravstvu niko ne misli i ne stigne da misli?

Zašto ne stigne da misli? Ibrahim Kajtazović je imenovan na poziciju ministra 12. februara 2015. godine, a posljednji ministar Hazim Kapić je imenovan 24. aprila 2017. godine.

802 dana je imalo na raspolaganju 4 ministra, svaki pojedinačno 200 dana da misli na zdravstvo?

Pamćenje Krajšnici, pamćenje …. ? Zdravstvena zaštita je jedna od bitnijih stavki u standardu življenja, a kako se mi prema tome odnosimo? Može li gore? Može, rat!