NEVJEROVATNO! Učeniku medrese Cazin zabranili ulazak u džamiju u Bihaću

Na adresu našeg portala, se obratio učenik Medrese sa molbom da objavimo njegov apel na sve džematlije, sugrađane i sve one koji mu mogu pomoći.

Pismo prenosimo u cjelosti:

DZEMATLIA DZEMATA TURIJA-VRSTA Imsirovic Ago zahtjeva da se zabrani obavljanje vjerske duznosti dzematliji i uceniku cazinske medrese Erminu Vojicu u Dzamiji Turija-Vrsta, u protivnom ce se on i nekoliko kuca s kojima on moze manipulirati ispisati iz dzemata.

O ovome svemu me upoznao imam dzemata Eniz ef. Baltic i predsjednik dzematskog odbora Jusuf Smajic. Ja svoje vjerske duznosti idem obavljati u druge dzemate.

Prosle godine na obiljezavanju dana MZ Turija-Vrsta sam mjenjao efendiju Eniza Baltica, gdje me je clan građevinskog odbora izgradnje stadiona Mreznica Jasmin Imsirovic vrijeđanjem i psovkom otjerao sa manifestacije i tu je intervenisao MUP-USK.

Sve je pocelo zbog ne suglasica oko izgradnje stadiona Mreznica u Turiji. Izgradnju su poceli na parceli koju su koristi vecina ljudi kao i ja. Ovo je samo jedan od problema koje imam sa mjestanima Dzemata Turija-Vrsta.

Isti Ago Imsirovic je prosle godine u aprilu na putu ispred moje kuce zamajnuo lopatom da udari moju majku,gdje je intervenisala i policija.Inace sam doseljenik iz MZ Orasac gdje me i stim vrijeđaju vrati se u Orasac nije ti mjesto ovdje. Ja molim sve one koji procitaju ovaj clanak, a koji mogu utjecati na ova desavanja da pomognu da ovoj agoniji dođe kraj.

O svim ovim desavanjima je upoznat MUP-USK.

Ermin Vojić