Mesna industrija “Bajra” organizira “KORIDU” za pomoć Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać

Mesna industrija “Bajra” osnovana 1994. godine i tada su je činili prerada mesa i jedan maloprodajni objekat u Travniku. Ova porodična firma je 100% privatno vlasništvo, a Vlasnik i radnici preduzeća su veliki donatori za mnogobrojne humanitarne projekte.

Na prijedlog mesne industrije “Bajra” ovogodišnja internacionalna korida u Kutanji kod Donjeg Vakufa imaće humanitarni karakter te će sav novac biti uplaćena na ŽR Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Ova akcija prikupljanja pomoći dobila je podršku svih učesnika a posebno radnika Mesna industrija “Bajra” i građana SB kantona.

Ovom prilikom vam najavljujemo najvecu, dosad jedinstvenu internacionalnu koridu. Očekujemo masovan odziv i posjećenost u velikom broju. Sav prilog navedene manifestacije biće uplaćen  na ŽR Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću,  sa ciljem da se bar malo pomogne u prevladavanju  teškoća oko saniranja šteta usljed požara i nabavi neophodna oprema za liječenje bolesnika. Nadamo se da će naš skromni doprinos pomoći svim ljudima koji traže ono najvažnije a to je zdravlje. – Ističu iz ove kompanije

Inače koride su dio BiH tradicije, po kojim se za  BiH čulo širom svijeta. Ovaj oblik manifestacije godisnje u Bosni i Hercegovini privuce preko pola miliona posjetioca iz inostranstva.