SKUPŠTINA USK ZAKAZANA ZA 24. APRIL

– Na dnevnom redu bi se uz predviđenih 14 tačaka trebao naći i Poslovnik o radu Skupštine, odlučio je Kolegij Skupštine na današnjem zasjedanju

BIHAĆ, 12. aprila – Trideseta redovna sjednica Skupštine USK  održaće se u ponedeljak  24. aprila ove godine, odlučio je na današnjem zasijedanju Kolegij Skupštine. Na dnevnom redu bi se uz predviđenih 14 tačaka trebao naći i Poslovnik o radu Skupštine.  Uz dva prijedloga zakonskih rješenja skupštinski zastupnici razmatraće  izvještaj o radu Kantonalnog suda i Tužilaštva  za 2016. godinu, izvještaj  o radu Vijeća nacionalnih manjinaUSK, te niz informacija iz  oblasti Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Obzirom da u skupštinskoj proceduri  ima 45 materijala koji čekaju na razmatranje, Kolegij Skupštine USK  odlučio je da  30.  sjednica Skupštine  bude održana u ponedjeljak 24. aprila ove godine. Tokom  maja su planirana još tri skupštinska zasjedanja. 

Uz Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, na dnevnom redu je i prijedlog Zakona o načinu i uslovima  izmirenja dugovanja fizičkih lica po osnovu ugovora o robnom kreditu. Radi se o zakonskom rješenju kojim bi se trebala okončati agonija fizičkih lica koja su  po osnovu robnog kredita dužna Kantonu.  Zakonom bi bilo olakšano izmirenje obaveza ovih lica,  ali i povećana  prihodovna strana u budžetu za skoro milion maraka, što bi ponovo bilo plasirano u sektor poljoprivrede.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Poslovnik o radu Skupštine, a u okviru tačke izbor i imenovanje, uz imenovanje  privremenog Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću, i  popuna   Skupštine društva Regionalna deponija.