Reagiranje na saopćenje OO SDA: Dok se direktor ZZO USK bavi klevetama na račun Općine Cazin, zdravstvena zaštita građana na nuli

Već je ustaljena praksa da se OO SDA Cazin tek danima nakon održanih sjednica oglašava saopćenjima za javnost, a građanima je jasno i da ista nisu ništa drugo nego sabrani skup informacija koje prethodno budu objavljene po SDA grupama na društvenim mrežama.

Tako je i ovoga puta, nakon instrukcija dobijenih iz Sanskog Mosta, OO SDA Cazin održala press konferenciju na kojoj su visoki kantonalni funkcioneri iznijeli niz neistina i izrazili tobožnju zabrinutost za građane općine Cazin.

Umjesto trivijalnog prepucavanja, predsjedniku OO SDA Cazin i direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Alminu Handanagiću upućujemo javni poziv da predoči javnosti svoju poresku karticu primanja po raznim osnovama i da je uporedimo s primanjima zvaničnika Općine Cazin.

Ujedno, skrećemo pažnju javnosti da u našim zdravstvenim ustanovama plaćamo i najobičniji zavoj, nemamo cjepiva za tetanus, čekamo na sve moguće ljekarske preglede i znamo da je najveći problem i trošak kada se moramo liječiti u Unsko- sanskom kantonu.

G. Handangić upravlja s budžetom od 90 miliona maraka i opravdane su sumnje da veliki dio tog novca ne završi tamo gdje treba, čime će se kad-tad morati pozabaviti istražni organi.

Ogromna primanja po raznim osnovama direktora i uposlenika ZZO USK te domova zdravlja su vidljivi i golim okom s obzirom da svi živimo na jednom području i bilo bi dobro da direktoru i njegovim visoko pozicioniranim kolegama i saradnicima to bude podstrek za unapređenje vlastitog rada, umjesto bavljenja jedinom općinom u kojoj su vidljivi napredak i razvoj.