Nova promjena stranačkog dresa // Donedavni SDP-ovac Murić Amir postaje član DF-a?

Pred naredno skupštinsko zasjedanje, zakazano za ponedjeljak, juče su se sastali članovi Zakonodavno-pravne komisije kako bi razmatrali Prijedlog Zakona o turizmu Unsko sanskog kantona te Prijedlog Zakona o studentskom standardu.

Na sjednici Skupštine u ponedjeljak trebalo bi doći do pete rekonstrukcije Vlade. Prema nezvaničnim informacijama, Vladu bi trebali napustiti ministri obrazovanja Ćenanović Sanela i privrede Medić Ilfad.

Trgovina stranačkim mandatima  postala je konstanta u našem dijelu države,  kojeg je u bijeli svijet prošle  godine napustilo preko  sedam stotina porodica. Najnoviji bi mogao biti Murić Amira, donedavnog SPD-ovca, koji je u isključen iz SDP-a zbog konstantnog djelovanja protivno odlukama kluba. Ipak, Murić tvrdi da još uvijek nije primio ispisnicu koja bi trebala usmjeriti dalje njegove političke korake.

Nezvanično, iz izvora bliskih Cazinskom SDP-u saznajemo da  Murić bi trebao postati član Demokratske fronte koja podržava vladajuću koaliciju SDA-SBB. Isti izvor navodi da je Muriću pored ostalog obećano i mjesto direktora ZU Dom zdravlja Cazin. Kako izvor navodi Murić je oduvijek bio bliži “Maršalu” nego SDP-u, te je ovako nešto bilo samo pitanje vremena.

Potvrdu gore izrečenog mogli bi dobiti u ponedeljak, za kad je zakazana sjednica Skupštine USK.