Željko Mirković : Buka oko Budžeta zapravo bila dobro režirana farsa

Sinoć kasno je završila sjednica Skupštine USK na kojoj je usvojen Budžeta USK za 2017. godinu.

 

Ovakvim ishodom nakon cjelodnevne rasprave i brojnih pauza zadovoljni su i premijer i danas potvrđena dvotrećinska većina, jer je svoj glas ‘za’ dao 21 zastupnik.

Iako ističu da im je drago zbog usvojenog budžeta, najnezadovoljniji su zastupnici Kluba SDP-a,  kojima od 12  predloženih amandmana nije usvojen nijedan.

Danas je zasjedala Skupština USK, a glavna tačka dnevnog reda bila je rasprava o Budžetu za 2017. godinu. Imali smo priliku svjedočiti licemjerju pozicije i dijela opozicije, a ovogodišnji Budžet možemo slobodno nazvati “Interesni”. Pokazalo se da je cijela buka oko Budžeta zapravo bila dobro režirana farsa sračunata na ostvarenje ličnih interesa, a nikako radi budžetskih korisnika. -izjavio je Željko Mirković


Biće zanimljivo pratiti razvoj događaja i kakva će se nova politička ljubav izroditi iz ove trgovine, jer je već u ponedeljak zakazan Kolegij Skupštine, i po svemu sudeći neko od ministara će na bijeli kruh, a neko u novu fotelju i ministarsku platu.

U svakom slučaju, opozicija ističe da neće opstruirati budući rad Skupštine, niti tražiti ostavku Vlade, jer je, dodaju, očito da ona ima podršku većine, te tako, kažu, ne snose odgovornost za naredne odluke.