POZITIVNE PRIČA // UNIKATI NUNA: Novo i drugačije

Nurzekija Toromanović iz Bihaća kreira nadaleko poznate i sve više tražene modne unikate.

“Moje ideje su neiscrpne i uvijek smišljam i stvaram nešto novo i drugačije. Pored izrade nakita i raznih ukrasnih predmeta bavim se i restauracijom starih komada namještaja. Posebno je zadovoljstvo od nečeg što bi neko odbacio napraviti nešto što će dobiti skroz drugi izgled i namjenu. Tako sam počela restaurirati i stare cipele za kojima vlada ogroman interes. Cipele dobiju novi unikatan i jedinstven izgled i mogu se nositi jos neko vrijeme umjesto da se bace” kaže Nurzekija.

Kada je u pitanju njezin biznis posebno obraća pažnju na želje kupaca i potrebe tržišta na koje će plasirati svoje proizvode. Ona ne smatra da je teško opstati na tržištu dokle god imate za ponuditi nešto novo i drugačije, jer dotle će i tržište biti željno unikatnih i jedinstvenih proizvoda.

Najnoviji proizvodi iz Nurzekijine stvaraonice su ženske tašne. Naime, ona potiče iz porodice gdje je njezin otac naslijedio zanat od svog oca, pa je bilo najlogičnije da i ona izuči taj zanat jer je smatrala da je tržište preplavljeno nekvalitetnom robom sumnjivog porijekla.

“Moji planovi za budućnost su jako optimistični. Ja želim da svoj posao proširim i da stvorim jedan mali pogon u koji ću moći zaposliti nekoliko mladih ljudi. Mi bismo stvarali unikatne i jedinstvene proizvode koji bi bili prepoznatljivi u našoj državi i šire. Također želim da pokažem da se i u našoj državi može lijepo živjeti i raditi. Ne treba se bojati pokušati, jer ako ne pokušate nikad nećete saznati da li biste uspjeli……” kaže Nurzekija.

Predivne unikate koje Nurzekija izrađuje možete pogledati na facebook stranicama Unikati Nuna i Nurzekija Toromanović.