“April, mjesec čistoće” u Cazinu: Dogovorene akcije čišćenja, poseban akcent na nepropisno odlaganje životinjskog otpada

U vijećnici općine Cazin jučer, 27. marta, održan je sastanak JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin za sve zainteresirane povodom akcije “April—mjesec čistoće”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici općine, mjesnih zajednica, škola, obdaništa te MUP-a, znajući kakav značaj ovaj projekat ima.

Ono što je posebno bitno istaći je da je dogovoreno da će se kante za smeće nuditi korisnicima komunalnih usluga na području općine Cazin po nabavnim cijenama. Posebna pogodnost je što će biti omogućeno i plaćanje u ratama (do 12 rata).

Zbog učestalog pojavljivanja divljih deponija potrebno je s posebnom pažnjom staviti naglasak i na apeliranje građana u sprječavanju istog. U vezi s tim u mjesecu aprilu posvetit će se, u saradnji s građanimai u dogovoru sa gradskim džematom, čišćenju gradskog mezarja Grebljača i Pašin Harman.

Skrećemo pažnju građanima na odlaganje posebno životinjskog otpada, zbog čijeg nepropisnog odlaganja postoji opasnost od različitih bolesti, virusa i epidemija.

Ovim putem pozivamo građane da prijave svako odlaganje životinjskog, a i drugog otpada na neprimjerenim mjestima.

Prisustvo predstavnika škola i obdaništa iniciralo je i edukaciju školskog i preškolskog uzrasta o aktivnostima JKP “Čistoća” u narednom periodu.

Kao što vidimo, jučerašnji sastanak je bio više nego uspješan, postavljeni su jasni ciljevi za aktivnosti u mjesecu čistoće.

Na kraju, pozivaju se svi građani koji žele organizirati akciju čišćenja u mjesecu aprilu da do četvrtka izvrše prijavu akcije JKP “Čistoća” kako bi se ista uvrstila u kalendar i obezbjedila potrebna podrška u vidu odvoženja smeća na propisne lokacije – 037 514 273.