Krajiški apsurd: Vanredna sjednica Skupštine USK da se “dovede” Hamdo iz Katara, Arifagiću iz Kozarca “zbogom” bez riječi

Prošla sedmica na području Unsko-sanskog kantona je bila poprilično burna, a takva će biti i ova jer sedmica iza nas nije donijela ništa novo što bi “umirilo” situaciju u Krajini.

Mediji su prenijeli vijest da najveći investitor do sad, provjereni investitor, koji je ulagao na području Bosne i Hercegovine, uložio i na prostorima Krajine, na kraju ipak odlazi iz Krajine.

Naime, Jusuf Arifagić je nakon skoro dvije godine borbe sa administracijom i vlastima izgubio bitku i odlazi, a za sve optužuje političku spregu SDA i SNSD. Konferenciju za medije je sazvao i održao načelnik Općine Bosanski Petrovac, vidno razočaran zbog raskida ugovora od strane Arifagića, također i Hujić je optužio vlast sa viših nivoa, smbolično konferencija za medije načelnika Hujića je održana u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Arifagić Jusuf je naš, Bosanac, Bošnjak, investitor koji je uložio milione konvertibilnih maraka, otišao je bez da je iko sa nivoa kantona rekao nešto, mrdnuo prstom ili rekao da je razočaran.

Iste sedmice, vanredno zasjedanje Skupštine USK za dovlačenje novih investitora. Navodno šansa koja se ne smije propustiti i zato su vanredno zasjedali? Hamdo d.o.o. grupacija osnovana polovinom prošle godine u Sarajevu, navodno voljni ulagati u drvnu industriju iako im je specijalnost metalna industrija. Nisu provjereni investitori kao Arifagić, ali su poželjni kao neprovjereni, jer je kod nas već 20 i više godina cilj da se ne uradi ništa.

Arifagić je tražio zemljište, livade i pašnjake na korištenje, zakupninu da plati, određeni vremenski period, nismo mu dali. Hamdo iz Katara traži i dobit će da mu se proda državna imovina, vrijednost će se kasnije znati, ali to je prodano, više država (kanton) to nema, Arifagić bi nam vratio ledine i pašnjake koje bi koristio. Pametnom dosta, slučajno su se desile iste sedmice, u nekoliko dana …

Arifagiću zbogom i izvini, oni ne znaju …