PRESS SDP-A BIHAĆA O NACRTU BUDŽETA GRADA

Ono što je u najvećoj mjeri uticalo na visinu ovogodišnjeg budžeta, svakako su, kako je istaknuto na press konferenciji, nagomilane obaveze i nezakonito utrošena namjenska sredstva iz prethodnog perioda, koja se također moraju planirati

BIHAĆ, 24. marta – Socijaldemokratska partija održala je danas press konferenciju na kojoj su se članovi  Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću osvrnuli na prethodnu sjednicu i usvajanje Nacrta budžeta grada za 2017. godinu.

Iako nacrt  iznosi  nešto više od 30.200.000 KM, svima jasno da se realni prihodi grada ostvarivi  u visini oko 20 miliona maraka, a ono što je u najvećoj mjeri uticalo na visinu ovogodišnjeg  budžeta, svakako su, kako je istaknuto na press konferenciji, nagomilane obaveze i nezakonito utrošena namjenska sredstva iz prethodnog  perioda, koja se također moraju planirati.

Zbog nedgovornog i nezakonitog  rasipništva prethodne vlasti, vijećnici  SDP-a, kako su  danas istakli,  kategorički se zalažu da se sva dokumentacija o tome mora dostaviti  Kantonalnom tužilaštvu radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti pojedinaca.

U SDP ističu da se samo odgovornom politikom grad može spasiti od daljne dubioze u koju je doveden.