Nijaz Kadirić // Budžet se ne treba usvojiti dok se ne utvrdi stabilna većina u Skupštini!!!

Građani nisu svjesni da im je Kanton u blokadi. Puna 4 mjeseca se ne održavaju sjednice Skupštine što je dovelo do problema zakonitog rada i poslovanja javnih ustanova i javnih preduzeća a time i realizacije mnogih projekata na Kantonu.

”Premijer Rošić mjesecima nema većinu a njegovi politički mentori ne žele da raskinu sa Laburistima i DF-om a moraće”, kaže zastupnik Nijaz Kadirić.

”Ta politika je poražena i ona mora otići kako bi deblokirali funkcionisanje Kantona a nakon toga može ići i usvajanje budžeta. Sve se može uraditi do kraja mjeseca marta. Međutim, ako se to ne desi sva odgovornost leži na premijeru Rošiću i dijelu SDA koji su prije 8 mjeseci preuzeli odgovornost da vode Kanton uz podršku Laburista i DF-a”, naglašava Kadirić.

Raspoloženje kod većine zastupnika je da se ne podrži budžet dok se ne definiše većina i ne izvrši rekonstrukcija Vlade USK-a te izabere Vlada koja ima iza sebe stabilnu većinu u Skupštini.

”Preko 60 različitih materijala stoji i čeka da Skupština počne sa normalnim radom, sve stoji jer ova Vlada želi da se usvoji budžet i nastavi u tehničkom mandatu. Zatim da od sjednice do sjednice traži glasove zastupnika za pojedine odluke a to je katastrofalno za fukncionisanje Kantona. Iskreno se nadam da će pamet prevladati i da ćemo sjesti i osigurati stabilno fukncionisanje Kantona do kraja mandata”,  ističe Kadirić.

Kako smo saznali iz tabora koji trenutno podržava Vladu i Premijera oni su posebno ogorčeni vođenjem KO SDA od strane Šemsudina Dedića koji ne poduzima nikakave mjere deblokade Kantona. ”To je pogrešna politika i sigurno neće imati našu podršku ako se ovako nastavi, tvrde naši sagovornici”, koji su htjeli zasad ostati anonimni.

Ostaje nam da vidimo da li će u petak doći do raspleta ili još većeg zapleta političke situacije na Kantonu izazvane pogrešnim odlukama KO SDA da se pravi manjinska vlada koja je zavisila i od ruku Laburista Fikreta Abdića.